Studenţii Facultăţii de Inginerie Alimentară, Turism şi Protecţia Mediului din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu au avut, ieri, cursul festiv. Cu prilejul unei conferinţe de presă, conducerea universităţii a făcut o scurtă prezentare a facultăţii, asta, în condiţiile în care specializările oferite sunt foarte căutate. Conform unei statistici, 52% dintre absolvenţii facultăţii sunt deja angajaţi, iar 27% lucrează în domeniu. „Avem specializări extrem de solicitate, inginerie pe de o parte şi management pe de altă parte. Vorbim de ingineria produselor alimentare, controlul şi expertiza produselor alimentare, inginerie şi ma- nagement în alimentaţie publică şi agroturism, biotehnologie şi ingineria mediului”, a declarat prof. univ. dr. Lizica Mihuţ, preşedintele Consiliului Academic al UAV. La rândul său, rectorul universităţii de stat arădene, se aşteaptă ca facultatea să fie la fel de căutată de studenţi şi în continuare. „În ultimii ani am avut tot mai multe cereri pentru această facultate. Considerăm că şi în viitor va fi la fel de căutată”, a spus rectorul UAV.
La rândul său, conf. univ. dr. Virgil Ciutina, decanul facultăţii, a ţinut să precizeze că două dintre specializări, ingineria produselor alimentare şi ingineria mediului au fost clasificate în categoria A, specializarea de inginerie a produselor alimentare fiind prima pe ţară. „Aproximativ 200 de studenţi au venit astăzi (n.r.-ieri) pentru a participa la cursul festiv”, a încheiat conf. univ. dr. Virgil Ciutina.
Studenţii Facultăţii de Inginerie Alimentară, Turism şi Protecţia Mediului din cadrul Universităţii Aurel Vlaicu au avut, ieri, cursul festiv. Cu prilejul unei conferinţe de presă, conducerea universităţii a făcut o scurtă prezentare a facultăţii, asta, în condiţiile în care specializările oferite sunt foarte căutate. Conform unei statistici, 52% dintre absolvenţii facultăţii sunt