Un nou caz de înşelăciune prin telefon, prin metoda “accidentului”, a fost sezizat săptămâna trecută poliţiştilor sălăjeni. O femeie din localitatea sălăjeană Var a fost sunată joi, 23 mai, pe telefonul fix, de o persoană care s-a recomandat a fi poliţist. Potrivit repezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, falsul omul al legii a înştiinţat-o pe femeie că soţul său a accidentat mortal o persoană şi este reţinut în biroul unui procuror, iar pentru eliberarea lui trebuie să plătească 3.000 de lei. Apelantul i-a cerut sălăjencei numărul de telefon mobil, sunând-o imediat după încheierea conversaţiei de pe telefonul fix şi ţinând-o de vorbă aproximativ două ore, împiedicând-o să astfel să ia legătura cu soţul ei. În timpul celor două ore, “poliţistul” a îndrumat-o spre o bancă din Jibou, unde printr-un serviciul de transfer bancar, a trimis 3.000 de lei unui bărbat pe nume Ionuţ Costin Stanciu.
Pentru a evita o astfel de înşelăciune, poliţiştii recomandă, verificarea faptul dacă ruda respectivă este într-adevăr rănită sau a avut un accident, dându-i un telefon. Trebuie reţinut că nici Poliţia, nici Parchetul, nu reţine telefoanele mobile ale celor implicaţi într-un accident rutier. De asemenea, cetăţenii sunt îndemnaţi să ceară date despre unitatea medicală, de poliţie sau parchet unde s-ar afla ruda şi să sune acolo pentru confirmare.
comments
Un nou caz de înşelăciune prin telefon, prin metoda “accidentului”, a fost sezizat săptămâna trecută poliţiştilor sălăjeni. O femeie din localitatea sălăjeană Var a fost sunată joi, 23 mai, pe telefonul fix, de o persoană care s-a recomandat a fi poliţist. Potrivit repezentanţilor Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, falsul omul al legii a înştiinţat-o pe femeie că soţul său a accidentat mortal o persoană şi este reţinut în biroul unui procuror, iar pentru e