"Capitalismul distruge dragostea" e un grafitti bucureştean văzut cu ceva timp în urmă. Capitalismul propovăduit de Mitică distruge orice urmă de pasiune, ca să nu mai vorbim de demnitate şi omenie.
E un curent de opinie extrem de periculos care s-a insinuat în discursul pubic precum un izvor sub temelia casei. A plecat nu dintr-o piatră seacă, ci din vreun cap sec, e garantat de administratorul prăpădului din Liga 1 şi îmbrăţişat de mai toate minţile odihnite pe care le vedem promovate pe "sticlă". Am ajuns să le plângem de milă lui Becali, Copos, Negoiţă, Walter sau Niculae, dar avem aceleaşi sentimente faţă de fotbal ca mortul faţă de gropar. Ne dăm de ceasul morţii: ce ne facem, că fără ei nu vom putea trăi, că fără banii lor nu există jocul, dar uităm ca în clipa marii împăcări blestemul adus de aceştia asupra tuturor.
Bosânceanu (Farul), Iacov (Naţional), Penescu (Argeş), Iancu (Timişoara), Mititelu (Craiova), Bucşaru (Urziceni), iată lista investitorilor strategici. Oameni providenţiali. De "omul cu banii" are nevoie fotbalul nostru sau de pasionaţi şi pătimaşi, de descoperitori de talente cu fler, de antrenori cu vocaţie, de administratori cu caracter, de manageri cu viziune? Banii se fac cu oameni dedicaţi, nu cu cioflingari aflaţi veşnic în campanie electorală, fie că e vorba de Ligă, Federaţie sau CA-urile cluburilor.
Dacă nu vom înţelege asta, vom rămâne pentru totdeauna la mâna unor vătafi purtaţi pe braţe, care ne vor închide gura cu un mic, o bere şi driblingul pinguinului pus repeat la tv. Şi, în fiecare miez de noapte, se va trezi câte un salvator, asemenea lui Negoiţă, să ne anunţe o schimbare istorică: "Vom aduce legende noi". Legendar.
"Capitalismul distruge dragostea" e un grafitti bucureştean văzut cu ceva timp în urmă. Capitalismul propovăduit de Mitică distruge orice urmă de pasiune, ca să n