Cineva mi-a reproşat că, în ceea ce am scris despre Nedeia din Dealu Babii, am pomenit doar despre mizilicurile şi caşul nemaipomenit care le-au fost servite oficialităţilor, dar nu am pomenit nimic despre ceea ce...
... se gătea afară,
la ceaun. Îmi cer scuze şi încerc să-mi îndrept greşeala. Da, în ceaunul acela în care mesteca de zor Andrei, chelnerul la Cabana Căprişoara, se făcea un gulaş de cartofi cu carne, al cărui miros îţi gâdila simţul olfactiv oriunde te-ai fi aflat în curtea căminului cultural. Veţi spune că de ce neapărat gulaş la o nedeie momârlănească? De aceea, fiindcă nimeni de-al locului nu s-a gândit să pregătească un păsat, o mămăligă cu brânză sau celebra plăcintă cu cartofi.
Nu doar
gulaşul s-a epuizat rapid, după ce a fost gata, ci şi mititeii pregătiţi sub suprave-gherea atentă a doamnei Nicoleta Postolache, şefa de la Căprişoara (vezi poza). Nu doar subsemnatul nu a mai apucat să guste vreunul, ci şi domnul consilier Neluţu Pantilimon, şi-a zis că mai stă un pic, până ce se termină coada. Da, într-adevăr, coada s-a terminat repede, dar şi micii odată cu ea.
Cineva mi-a reproşat că, în ceea ce am scris despre Nedeia din Dealu Babii, am pomenit doar despre mizilicurile şi caşul nemaipomenit care le-au fost servite oficialităţilor, dar nu am pomenit nimic despre ceea ce...
... se gătea afară,
la ceaun. Îmi cer scuze şi încerc să-mi îndrept greşeala. Da, în ceaunul acela în care mesteca de zor Andrei, chelnerul la Cabana Căprişoara, se făcea un gulaş de cartofi cu carne, al cărui miros îţi gâdila simţul olfactiv oriunde te-ai fi aflat în curtea căminului cultural. Veţi spune că de ce neapărat gulaş la o nedeie momârlănească? De aceea, fiindcă nimeni de-al locului nu s-a gândit să pregătească un păsat, o mămăligă cu brânză sau celebra plăcintă cu cartofi.
@N