Din cauza lipsei investiţiilor şi a preocupărilor pentru păstrarea patrimoniului existent, în Timiş mai există doar două tabere şcolare funcţionale. Restul, deşi amplasate în zone pitoreşti şi dispunând de un patrimoniu deloc neglijabil, au ajuns la un pas de a fi dezafectate. În acest context, la ultima şedinţă de Consiliu Judeţean a fost luată în discuţie problema taberei şcolare Bogda, care ar putea fi salvată doar printr-un parteneriat între Consiliul Local Bogda şi C.J. Timiş.
Propuneri pentru salvare
Situaţia taberelor şcolare din Timiş care au ajuns în paragină a fost luată în discuţie la ultima şedinţă de plen a Consiliului Judeţean, când consilierul judeţean P.D.-L. Nicolae Bîtea i-a solicitat deputatului P.S.D. Cătălin Tiuch, prezent la şedinţă, să aibă o iniţiativă cu privire la tabăra şcolară din Bogda, care se află într-un stadiu avansat de degradare, astfel încât ea să fie redeschisă în beneficiul copiilor din judeţ.
Nicolae Bîtea a precizat că, potrivit informaţiilor sale, Consiliul Local Bogda şi-a manifestat intenţia de a prelua în administrare această locaţie, ca apoi, în parteneriat cu C.J. Timiş sau cu altcineva, să redeschidă tabăra.
Preşedintele C.J.Timiş, Titu Bojin, spune că a discutat cu Nicolae Bănicioiu, ministrul Tineretului şi Sportului, despre problema taberelor şcolare care se degradează, din Timiş: “Sperăm ca împreună să găsim o iniţiativă legislativă, astfel încât să putem trece spre Consiliile Locale pentru conservare acestor locaţii. Însă acest lucru ar însemna, de fapt, deteriorarea acestora pentru că la Consiliile Locale nu se alocă bani suficienţi pentru reparaţii”.
Flavius Nastor, directorul Direcţiei Judeţene pentru Tineret Timiş, spune că propunerea legată de preluarea taberei de la Bogda de către Consiliul Local nu este nouă. “Ştiu că am trimis documentaţii în acest s