Procedura de privatizare a Poştei Române va fi reluată peste şase luni, după cum a decis, ieri, Guvernul, care a hotărât şi să iniţieze un proces de restructurare a companiei şi de "reaşezare" a datoriilor acesteia.
Ministrul pentru Societatea Informaţională Dan Nica a fost mandatat ca, în termen de o săptămână, să redacteze un act normativ care să reglementeze situaţia companiei.
Oficialul a declarat, citat de Mediafax, că ofertele ferme şi angajante pentru privatizarea companiei vor putea fi depuse până la 30 iunie 2014, acest ultim termen putând fi, însă, devansat dacă se constată că operatorul poştal a devenit atractiv în urma reorganizării.
Până la expirarea termenului limită pentru achiziţionarea documentelor de prezentare a companiei, niciun investitor nu a cumpărat caietul de sarcini, în condiţiile în care autorităţile au anunţat că au fost purtate dis-cuţii cu peste 50 de firme, "cel puţin una declarându-şi singură intenţia de a participa la privatizarea Poştei Române, iar aceasta este un fond român de investiţii", potrivit lui Alexandru Petrescu, preşedintele Comisiei de privatizare.
La finalul lunii martie, în propunerea planului de activitate pe acest an, SIF1 Banat-Crişana şi-a arătat intenţia să participe la privatizarea Poştei Române, urmând ca, în cazul în care va câştiga licitaţia, să listeze compania la Bursa de Valori Bucureşti (BVB). Conducerea SIF1 şi-a motivat decizia prin faptul că Societatea este lider de piaţă, în funcţie de volum, cu precădere pe serviciile prestate către companii, are potenţial de creştere, un portofoliu vast de clienţi, prezintă oportunităţi de extindere pe noi domenii, aflate în creştere, şi, de asemenea, deţine o platformă pentru îmbunătăţirea profitabilităţii, o acoperire naţională de 100% şi un brand puternic.
SIF Banat-Crişana îşi menţine interesul de a participa la privatizarea Companiei