Reprezentanţii Industriei alimentare şi vinificaţie au solicitat ,astăzi, la consultările de la sediul Ministerului Economiei în vederea elaborării Strategiei de Reindustrializare a României, adoptarea unei politici fiscale adecvate, susţinând că fiscalitatea în zona salarială şi a taxelor directe şi indirecte este excesivă.
Conform unui comunicat de presă, la discuţiile de la Ministerul Economiei au fost invitaţi şi au participat şi reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, care au prezentat stadiul proiectelor şi reglementărilor în privinţa Industriei alimentare şi vinificaţie.
Industriaşii din zona alimentară, a berii şi a vinului au ridicat mai multe probleme cu care se confruntă, referitoare la subfinanţarea industriei de profil, precum şi la preţurile la materiile prime, care, în opinia lor, se află printre cele mai ridicate din Uniunea Europeană. De asemenea, s-a pus în discuţie absenţa unui brand de ţară în domeniul alimentar şi/sau viticol.
Reprezentanţii asociaţilor patronale au acuzat, totodată, armonizarea incoerentă a legislaţiei românneşti cu cea comunitară, ei solicitând crearea de către autorităţi a unui mediu economic concurenţial sănătos. În plus, cei prezenţi au propus să fie adoptate măsuri de reducerea a birocraţiei şi de supraveghere a pieţei de profil prin intensificarea controalelor organelor abilitate.
F.A. Reprezentanţii Industriei alimentare şi vinificaţie au solicitat ,astăzi, la consultările de la sediul Ministerului Economiei în vederea elaborării Strategiei de Reindustrializare a României, adoptarea unei politici fiscale adecvate, susţinând că fiscalitatea în zona salarială şi a taxelor directe şi indirecte este excesivă.
Conform unui comunicat de presă, la discuţiile de la Ministerul Economiei au fost invitaţi şi au participat şi reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvol