Bergenbier a fost singura bere românească premiată în cadrul galei Superior Taste Awards 2013 de către cele mai importante Asociaţii Culinare şi de Somelieri din Europa. Maeştrii din juriu au oferit 2 stele pentru calitatea Bergenbier: gustul deosebit şi claritatea berii.
"Superior Taste Awards este o competiţie anuală care desemnează cele mai bune produse existente pe piaţa de preparate culinare şi băuturi. Dintre cele 1.239 de înscrieri internaţionale din 2013, Bergenbier a avut onoarea de a primi câte două stele pentru produsele Bergenbier şi Bergenbier Fără Alcool - singurele distincţii oferite băuturilor alcoolice produse în România", potrivit unui comunicat remis România liberă.
Citeşte şi Românii s-au transformat în vânători de discounturi… alimentare
Inovaţia a fost un element cheie în ADN-ul brandului încă de la momentul lansării din 1994, iar de atunci Bergenbier a adus o serie de premiere pe piaţa berii din România. Unul dintre cele mai importante momente a fost în 2003, când s-a lansat Bergenbier Q-Pack, un ambalaj inovator care permite păstrarea berii în sticle de plastic în condiţii optime, pentru mai mult timp. Energia creată în mod natural între brand şi consumator a transformat Bergenbier într-un motiv de mândrie pentru consumatorii de bere români.
“Ne motivează şi ne bucură cele două stele primite pentru calitate şi gust de la ITQI, pentru fiecare dintre cele două beri ale noastre, Bergenbier şi Bergenbier Fără Alcool. Suntem singurii berari din România premiaţi de către ITQI anul acesta, fiind într-o categorie selectă, lângă beri recunoscute la nivel mondial pentru calitate şi premiate tot cu 2 stele. Calitatea excepţională a berilor noastre este dată în primul rând de puritatea ingredientelor folosite, dar şi de grija deosebită pe tot parcursul procesului tehnologic, de a respecta reţeta şi de a avea la final un produs cu