România este una dintre ţările care cheltuie cel mai puţin pentru politici sociale, iar acest lucru trebuie analizat, după cum afirmă Egbert Holthuis, şeful Departamentului Europa 2020 - Politici sociale din cadrul Comisiei Europene.
Prezent la dezbaterea "Criza economică şi modelul social european", organizată ieri de Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Egbert Holthuis a menţionat: "Nu este vorba doar despre nivelul cheltuielilor, ci şi despre felul în care sunt folosiţi banii, mai ales pentru reducerea sărăciei. Dacă te gândeşti că cheltuieşti puţin, cum poţi să combaţi sărăcia?"
Oficialul european a adăugat că autorităţile de la Bruxelles sunt interesate de planurile Guvernului Româ-niei privind creşterea protecţiei sociale.
"Am auzit că este vorba despre idei privind un venit de inserţie, un program pentru reducerea sărăciei, dar şi de politici active pentru crearea locurilor de muncă şi combaterea abandonului şcolar. Toate aceste planuri sunt deosebit de interesante", a spus Egbert Holthuis.
* Bogdan Hossu, Cartel Alfa: "Au crescut discrepanţele în politica de salarizare"
Prezent la evenimentul mai sus menţionat, Bogdan Hossu, pre-ş-edintele CNS Cartel Alfa, a afirmat că discrepanţele în politica de salarizare din ţara noastră au continuat să crească în sectorul bugetar, ajungându-se la un raport de 1 la 50 între salariul minim şi cel maxim.
"În România, în continuare, corecţia în sectorul bugetar este falsă şi discrepanţele în politica de salarizare au crescut, pentru că discrepanţele de nealiniere şi de tăiere a unor drepturi marginale au dus la păstrarea unui raport de 1 la 50 între salariul minim şi cel maxim", a afirmat domnia sa, adăugând: "Cel mai mic salariu şi cel mai mare au un raport de 1 la 50, ceea ce arată că legea în materie, la care s-a lucrat timp de un an, în 2009, nu a fost niciodată aplicată. Doar î