Ediţia 2013 a Campionatului de Gătit în Aer Liber va avea loc peste câteva zile, în perioada 1 – 2 iunie. Este un eveniment tip competiţie şi este organizat la nivel internaţional. Participă competitori din România şi din străinătate. Ediţia a VI-a este constituită din trei etape: Iaşi, Arad şi Cluj-Napoca.
Etapa de la Arad a Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber va îngloba specificul tuturor celorlalte etape, fiind cel mai complex eveniment gastronomic din România şi Sud-Estul Europei. Se vor regăsi elemente de festival gastronomic, în acest sens s-a propus competiţia pentru amatori Masters of Flames, care se va desfaşura pe parcursul a douaă zile (sâmbătă şi duminică) context în care toţi amatorii prezenţi vor avea ocazia de a se prezenta la categoria ceaun, categoriile de concurs individuale vor scoate în evidenţă abilităţile profesionale constituindu-se ca un antrenament pentru competiţia care îi va aduce în prim-plan pe cei mai iscusiţi bucătari din Sud-Estul Europei şi nu numai, respectiv Cupa Aradului în Gastronomie.
Încă de la începuturile sale, Campionatul Internaţional de Gătit în Aer Liber şi-a propus să acopere vidul din zona artei culinare româneşti şi să impună conceptul de „bucătărie-cultură”. Fie că ne place sau nu, bucătăria, generic vorbind, ocupă un spaţiu extrem de important în viaţa fiecăruia dintre noi.
Organizatorii ediţiei 2013 a Campionatului de Gătit în Aer Liber sunt Centrul Cultural Judeţean, Consiliul Judeţean şi Primăria Arad. Anul acesta competiţia va avea loc la Ştrandul Neptun. Vor fi organizate competiţii pentru amatori şi profesionişti şi va avea loc o paradă a somelierilor. Vor fi organizate concursuri pe diverse categorii, pui, peşte şi porc, dar şi bucate specifice italiene, la care vor fi invitaţi reprezentanţi ai comunităţii italiene din Arad, având în vedere că în 2 iunie se sărbătoreşte ziu