Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice reia finanţarea proiectelor administraţiilor publice locale, aflate în derulare sau care doar au primit aprobare în baza deja clasicelor H.G. 577/1997, O.G. 7/2006, O.G. 40/2006, H.G. 530/2010, judeţul primind pentru început 147 miliarde lei vechi, în condiţiile în care necesarul în Olt, pe astfel de proiecte, este de 10.000 miliarde lei vechi.
Apa, canalul, asfaltările, construcţia, reabilitarea, modernizarea sau dotarea de şcoli sau obiective sanitare pot fi reluate, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice (MDRAP) preluând proiectele nefinanţate de luni sau ani de zile şi menţionându-le în Programul naţional de dezvoltare locală, pentru a fi finanţate în continuare, alături de investiţiile noi. Prin Ordonanţa de urgenţă nr. 28/2013, publicată în Monitorul Oficial în urmă cu o săptămână, se centralizează astfel toate proiectele aprobate în baza H.G. 577/1997, O.G. 7/2006, O.G. 40/2006, noul Program naţional de dezvoltare locală fiind împărţit în trei subprograme: „Modernizarea satului românesc”, „Regenerarea urbană a municipiilor şi oraşelor” şi „Infrastructură la nivel judeţean”. E vorba de zeci, chiar sute de proiecte la nivelul judeţului, de şantiere începute, unele, chiar şi acum 10 ani, de lucrări degradate între timp, care pot fi în sfârşit continuate. Vestea bună este că investiţiile în continuare, conform noii ordonanţe, sunt considerate şi proiectele aprobate, chiar dacă nu s-a virat până acum niciun leu şi nu s-au început lucrările, primăriile care au astfel de proiecte putând, după alocarea de sume, să se apuce de lucru.
Judeţului i-au fost deja repartizate 147 miliarde lei vechi, din aceştia o parte importantă mergând către Primăria Deveselu. Necesarul judeţean este însă de aproximativ 10.000 miliarde lei vechi, sumă care înseamnă dublul bugetului de care dispu