Vezi
Tortul mirilor e punctul cheie al intregii petreceri din noaptea nuntii, sustin cofetarii baimareni, care de la an la an sunt nevoiti sa isi diversifice ofertele pentru a se alinia la trendul international in materie de patiserie. Misiunea nu este una usoara, fiindca tinerii miri pun de regula accent pe aspectul prajiturii supraetajate, care le va indulci cea mai frumoasa noapte.
Potrivit specialistilor, moda si-a facut loc si in domeniul patiseriei, iar cand vine vorba de nunti, in 2013, cuvantul de ordine este tortul de ciocolata , care convine si din punct de vedere financiar. Deliciosul produs poate fi asortat cu fructe, dar si cu alte arome, cu frisca sau cu clasicul martipan, insa regula principala e aceea de folosi ornamente nonconformiste.
„In general, cand vine vorba de torturile din 2013, mirii cer torturi suprapuse, model american, desfasurat, sau torturile cu suport ascuns. Ca si gust, mai mult se cer, poate din cauza crizei, torturile diplomat sau de ciocolata, martipanul mai rar “, a explicat Adrian Bot, managerul unei cofetarii din Baia Mare.
O recomandare importanta a cofetarilor in privinta tortului de nunta e aceea de a pune accentul pe gust, chiar daca se doreste o prajitura care sa atraga toate privirile mesenilor veniti la petrecere.
„ Majoritatea mirilor, sa va spun sincer, se axeaza in ziua de astazi mai mult pe estetic, pe fastuos, pe extravagant si pierd un pic sau nu pun pret pe calitate“, a spus managerul unei alte patiserii baimarene, Nicoleta Gherghel.
Preturile sunt momentan avantajoase pentru cuplurile care vor sa isi comande tortul de nunta in Baia Mare, pentru ca patisierii nu au aplicat scumpiri in acest an. Astfel, la cofetariile consacrate din oras, tariful pentru un kilogram porneste de la 40 de lei si poate ajunge la 120, in functie de preferinte.
@N_P