Preşedintele Asociaţiei Editorilor din România, Grigore Arsene, alături de ambasadorul Elveţiei în România, Jean-Hubert Lebet, şi preşedintele Uniunii Editorilor, Mario De Mezzo, au tăiat, miercuri, panglica în semn de deschidere a Salonului de carte Bookfest 2013.
"În această ediţie vor fi prezente peste 200 de edituri din România, cei mai importanţi autori, critici literari, ziarişti, oameni politici şi specialişti în diverse ştiinţe economice (..) Vor fi multe activităţi, veţi putea viziona filme de artă, vor fi concerte de jazz şi vom avea lecturi publice la librăria Humanitas de lângă Cişmigiu. Totodată, vor fi multe tombole, iar intrarea este liberă graţie Ministerului Culturii", a spus Grigore Arsene, miercuri, la deschiderea Bookfest 2013.
La eveniment a participat şi directorul în Ministerul Culturii Ioan Matei, care a transmis salutări din partea ministrului Culturii, Daniel Barbu, care nu a putut fi prezent la deschiderea Bookfest.
"Mă bucur că, pentru al optulea an, Ministerul Culturii este partener cu organizatorii Bookfest şi că în fiecare an, din bugetul sărăcuţ, am găsit soluţia de a sprijini principalele asociaţii de carte", a spus Matei. El a subliniat că prezenţa celor trei ţări invitate de onoare - Austria, Elveţia şi Germania - este "un câştig imens" pentru România.
"Literatura de expresie germană şi cultura germană din cele trei ţări va găsi la Bookfest cititorii care o aşteaptă şi care vibrează pe aceeaşi lungime de undă cu mari nume din literatura germană, dintre care şi mulţi câştigători ai premiului Nobel pentru literatură", a completat Ioan Matei.
Totodată, preşedintele Uniunii Editorilor din România, Mario De Mezzo, şi-a exprimat dorinţa ca târgul să fie bun atât pentru editori, cât şi pentru cititori. "Dacă vrei să cumperi cărţi, vino miercuri şi joi la târg, când poţi să admiri cărţile. Dacă vrei să vez