Guvernul a decis să extindă cu şase luni termenul de privatizare a Poştei, dar şi să iniţieze un proces de restructurare a companiei şi "reaşezare" a datoriilor în condiţiile în care până marţi, la expirarea termenului, niciun investitor nu a cumpărat caietul de sarcini.
Decizia a fost luată în şedinţa de marţi a Guvernului, au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.
"În perioada aceasta de şase luni, compania va fi restructurată inclusiv din punct de vedere al numărului de personal, iar datoriile vor fi reaşezate, prin transformare în acţiuni sau reeşalonare, după care va fi iniţiat efectiv procesul de privatizare", au arătat sursele.
Potrivit acestora, ministrul Comunicaţiilor a primit mandat ca în termen de o săptămână să redacteze un act normativ care să reglementeze situaţia companiei.
Informaţia privind extinderea termenului de privatizare la Poşta Română a fost confirmată de către ministrul delegat pentru Buget, Liviu Voinea, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul şedinţei de guvern, acesta refuzând însă să răspundă întrebărilor legate de restructurarea companiei şi a datoriilor.
Ministrul a precizat doar că termenul de privatizare va fi extins cu 180 zile, fără alte detalii.
Niciun potenţial investitor nu a cumpărat caietul de sarcini pentru privatizarea Companiei Naţionale Poşta Română, până marţi, la expirarea termenului, un motiv fiind situaţia financiară a companiei, iar altul noua datorie stabilită de ANAF, a declarat, marţi, directorul general al companiei, Ion Smeeianu, într-o conferinţă.
Potenţialii investitori interesaţi să participe la privatizarea Poştei au solicitat prelungirea perioadei de depunere a ofertelor neangajante, după ce ANAF a calculat, în urma unui control, noi datorii fiscale, de 107 milioane lei (25 milioane euro).
"ANAF a identificat noi datorii fiscale, de 107 milioa