Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) l-a avizat, marţi, pe omul de afaceri Octavian Radu în funcţia de membru al consiliului de administraţie al SIF Moldova (SIF2), după ce CNVM i-a mai cerut acestuia documente suplimentare la finalul lunii aprilie.
Documentele suplimentare erau necesare pentru dovedirea experienţei de minimum trei ani în domeniul bancar, al pieţei de capital sau juridic.
Ceilalţi şase membri ai consiliului de administraţie au fost avizaţi de Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) la finalul lunii aprilie. Atribuţiile CNVM au fost preluate de Autoritatea pentru Supraveghere Financiară pe 30 aprilie.
Radu a fost ales în consiliul de administraţie al SIF Moldova la începutul lunii aprilie, într-o AGA în care din vechiul consiliu de administraţie au mai fost aleşi doar preşedintele CA şi directorul general, Costel Ceocea, şi vicepreşedintele CA şi directorul general adjunct Claudiu Doroş.
În CA au mai fost aleşi preşedintele Băncii Transilvania, Horia Ciorcilă, şi fiul deputatului PSD Viorel Hrebenciuc, Andrei Hrebenciuc, precum şi Radu Hanga, directorul general al administratorului de investiţii BT Asset Management.
Consiliul este completat de Cătălin Iancu, care a renunţat la funcţia de preşedinte al OTP Asset Management pentru a evita incompatibilitatea cu funcţia de membru în consiliul de administraţie al SIF Moldova.
Investitorii au avut un interes ridicat pentru AGA de la SIF Moldova având în vedere alegerile pentru noul consiliu de administraţie, cele şapte locuri în CA fiind disputate de 20 de candidaţi.
Lupta pentru controlul SIF Moldova s-a dat între „grupul Banca Transilvania“, pe de o parte, şi omul de afaceri Mihai Rotaru, pe de alta. În final s-a impus Banca Transilvania, dar victoria a fost la limită. Octavian Radu este un apropiat al grupului de la Cluj.