Facebook a răspuns plângerilor privind paginile care promovează discursurile injurioase şi şi-a revizuit politica în privinţa conceptului de "hate speech", potrivit unui anunţ făcut ieri seară.
Problemele Facebook au început în momentul în care o coaliţie numită "Women, Action and the Media, The Everyday Sexism Project" a protestat împotriva imaginilor în care femeile sunt batjocorite şi care promovează violenţa împotriva lor. Nemulţumirea lor a venit de la faptul că Facebook lăsa aceste imagini, spunând că protejează dreptul la liberă exprimare.
De asemenea, nu numai aceste imagini erau o problemă. Multe fotografi rasiste, cu mesaje împotriva evreilor, musulmanilor sau homosexualilor puteau fi expuse pe Facebook.
Reprezentanţii Facebook au reamintit faptul că regulamentul reţelei sociale interzice "hate speech-ul", dar că acţiunile luate până acum nu au fost suficiente.Astfel, în perioada următoarea Facebook va colabora mai bine cu organizaţiile care protejează drepturile femeilor pentru a vedea care sunt acţiunile potrivite care trebuie luate atunci când vine vorba de poze care atentează la demnitatea femeilor.
Planul Facebook pentru următoarea perioadă se bazează pe mai multe acţiuni: Reţeaua socială va revizui ghidul pe care-l oferă echipei de moderatori. Aceştia sunt persoane din întreaga lume care analizează rapoartele primite de la utilizatori. Facebook va cere ajutorul mai multor organizaţii, printre care şi cele care reprezintă dreptul minorităţilor sau organizaţii care susţin drepturile femeilor. Facebook va îmbunătăţi responsabilitatea pe care o au creatorii de conţinut. Platforma va diferenţia între "hate speech" şi conţinut dur şi cinic sau pur şi simplu şocant. Acum câteva luni, reţeaua a început să testeze un sistem prin care creatorii de conţinut, mai ales umoriştii cinici, care folosesc imagini şocante sau care nu sunt chiar