Câştigătoarea de la „MasterChef“ a povestit la Alarma Pro FM cum intenţionează să valorifice cecul de 50.000 de euro şi ce planuri gastronomice are pentru viitorul apropiat.
În această dimineaţă, premianta de la „MasterChef“ a discutat cu DJ-ii de la radio despre cum a influenţat-o showul pentru care s-a întors în România, după ce a trăit zece ani în Italia.
„Voi rămâne în ţară pe perioada verii şi mă voi gândi până în toamnă ce voi face, dar, de exemplu, nu cred că e o idee buna să îmi deschid o afacere, cum am mai fost întrebată, pentru că nu cunosc încă piaţa şi mai am multe de descoperit în acest domeniu“, a recunoscut câştigătoarea. Aida, însă, are o certitudine. „Vreau să scriu o carte cu ceea ce fac eu în bucătărie, de la preparate simple până la unele complexe şi să aprofundez cunoştinţele în domeniul culinar, să descopăr şi să învăţ cât mai multe culturi gastronomice şi, bineînţeles, să urmez o şcoala şi să iau o diplomă“, a mai zis cea care a început să muncească din adolescenţă, pentru a-şi întreţine familia, nereuşind, însă, să-şi definitiveze studiile liceale.
Cu prilejul întâlnirii cu DJ-ii de la Pro FM, Aida şi-a amintit de primele farfurii pe care le-a pregătit şi care au fost mai degrabă un dezastru decât o victorie (a gătit ciorbă pentru părinţi când avea zece ani). ,,Nimeni nu a mâncat din ea, dar apoi am învăţat să gătesc din necesitate“, a mai povestit cea care s-a specializat apoi şi a lucrat ca ospătar în Italia.
Cu toate că la proba finală de la „MasterChef“ ea a gătit un platou complicat, compus din peşte cu broccoli, piure de fenicul cu şofran, muşchi de porc pus la marinat cu ierburi şi ceapă caramelizată cu oţet balsamic, în viaţa reală, ea a mărturisit că preferă să mănânce pizza, un preparat tipic italienesc.