Edilul Robert Sorin Negoiţă a întrunit, ieri după-amiază, Comitetul Local pentru Situaţii de Urgenţă. Edilul a anunţat măsurile ce urmează a fi luate în urma informării ANMH cu privire la furtună.
Robert Negoiţă a semnalat mai multe aspecte ce ar putea cauza probleme în sectorul 3 în cazul unui vânt puternic, printre care peste 1.500 de copaci uscaţi ce pot oricând să producă prin cădere daune materiale şi victime. Din păcate, de mai bine de două luni, Primăria Capitalei nu a catadicsit să aprobe defrişarea lor. "Sperăm într-o mai bună colaborare cu Primăria Generală. Noi am cerut autorizaţiile de defrişare încă de la începutul lunii aprilie, însă nu am primit nici un răspuns", a declarat primarul.
20 de echipe, pregătite să intervină
Astfel, Direcţia Utilităţi Publice din cadrul Primăriei Sectorului a fost pregătită să intervină cu 12 echipe (40 angajaţi), echipate cu drujbe aparţinând ADPB Sector 3, pentru tăierea şi îndepărtarea crengilor sau copacilor doborâţi de furtună, şi cu opt echipe mobile, aparţinând SC Rosal Group SA, pregătite să monitorizeze şi să acţioneze în locurile solicitate pentru degajarea în sistem de urgenţă a carosabilului. "Avem avertizare de vreme rea astăzi în Bucureşti. Noi suntem pregătiţi să intervenim în teren cu echipaje de la ADPB Sector 3, Rosal şi de la Poliţia Locală. Pe această cale, fac un apel către toţi cetăţenii ca în perioada furtunii să evite să iasă din casă", a declarat primarul sectorului 3.
Dispecerate non-stop
De asemenea, reprezentanţii Poliţiei Locale Sector 3 au fost pregătiţi cu 32 de echipaje, dintre care 24 pentru ordine publică şi opt de la Serviciul Circulaţie pe Drumurile Publice, pentru fluidizarea traficului rutier. Pentru a rezolva în timp util problemele apărute în sector, Primăria Sectorului 3 a pus la dispoziţia cetăţenilor dispecerat