Pe masura ce inainteaza in varsta, riscul bolilor de inima si al atacurilor cerebrale creste in cazul femeilor, in special dupa menopauza.
Femeile au o cantitate limitata de estrogen dupa ce intra la menopauza, iar asta implica un risc mai mare de aparitie a bolilor de inima, conform My Health News Daily.
Bolile de inima reprezinta principala cauza a mortii in randul femeilor, iar atacul cerebral este a treia cauza principala a deceselor.
Pentru a se proteja de bolile de inima, femeile trebuie sa se axeze pe consumul a cinci elemente nutritive importante. In plus, acestea scad riscul unor boli precum osteoporoza, diabetul, cancerul de san sau hipertensiunea.
Vitamina D
Femeile care nu consuma o cantitate suficienta de vitamina D vor avea oase fragile si pot suferi de osteoporoza. Daca se ia zilnic o doza ridicata de vitamina D (800 de UI), se reduce riscul fracturilor de sold cu 30%, conform unui studiu recent.
Exista trei moduri de a asimila vitamina D: prin piele, prin alimentatie si prin suplimente alimentare. Din nefericire, pe masura ce pielea imbatraneste, are o capacitate mai mica de a reactiona la expunerea la soare.
Femeile pot creste doza zilnica de vitamina D prin consumul a peste 220 grame de produse lactate. Aceasta cantitate este echivalentul a trei pahare de lapte zilnic. Este recomandabil ca femeile sa ia multivitamine, sa consume iaurt cu continut redus de grasime si branza de vaci, suc de portocale si legume.
Vitamina D are un rol esential in absorbtia calciului de catre organism, protejand astfel oasele pe parcursul anilor.
Calciul
Consumul de calciu ajuta organismul sa produca noi celule ale oaselor. Pe masura ce femeile se apropie de menopauza, capacitatea de a produce astfel de celule scade. Consumul de lapte nu ofera intreaga ca