Parcul “Nicolae Romanescu” a găzduit, miercuri, 29 mai, cea de-a cincea ediţie a concursului studenţesc de orientare sportivă.
Competiţia, organizată cu ocazia manifestărilor dedicate Zilelor Craiovei, a reunit la start peste 550 de studenţi dornici să îşi verifice cunoştinţele sportive dobândite de-a lungul anului.
Dacă fetele au avut de parcurs două trasee, de 1,4 km şi 1,5 km, băieţii au fost mai norocoşi având la dispoziţie unul singur, dar cu o distanţă de 1,8 km.
“Nu mă aşteptam la o asemenea prezenţă la acest concurs, dar asta nu face decât să mă bucure. Studenţii sunt de-a dreptul entuziasmaţi de acest concurs pentru că este un sport inedit pe care nu îl poţi practica oriunde şi oricând pentru că este nevoie de hărţi, de amplasarea lampioanelor şi este nevoie şi de sistemul electronic care îi cronometrează şi atestă faptul că sportivul a parcurs aşa cum trebuia traseul”, a declarat Veronica Minoiu, lector la Facultatea de Educaţie Fizică şi Sport.
Cu toate că nu este un sport foarte popular, participanţii la concurs au fost foarte mulţumiţi de faptul că şi-au putut demostra atât calităţile sportive, cât şi cele de orientare.
“Este extraordinară ideea organizării acestui concurs pentru că atrage tinerii spre sport. Nu mă aşteptam să vină atâţia colegi, dar mă bucur că sunt aici pentru că astfel competiţia devine şi mai interesantă. Eu mă descurc destul de bine cu orientarea şi îmi place foarte mult pentru că te ajută să îţi dezvolţi mai bine simţurile şi să te descurci şi în alte situaţii”, a declarat una dintre studentele participante.
În concursurile de orientare se folosesc hărți speciale şi orice concurent trebuie să aibă o fișă de control pe care o prezintă la start, o validează în fiecare post și o predă la sosire. Pentru validare, în posturi există compostoare cu ace sau electronice. Se clasează pe primul loc sportivul care