Sâmbătă, 1 iunie, se va disputa pe Stade de France, din suburbia de nord a Parisului, finala Campionatului Franţei la rugby, între RC Toulon şi Castres Olympique.
Recent încoronată campioană a Europei, după ce a învins în finală cu 16–15 pe ASM Clermont Auvergne, Toulon este mare favorită, datorită constelației de jucători de clasă din mai multe continente care evoluează sub culorile sale, ceea ce le-a atras denumirea de "Galacticos", întocmai ca Real Madrid la fotbal.
Jucătorii de la Toulon sunt însă preveniți: în semifinala de sâmbăta trecută, Castres a învins cu 25–9 pe Clermont, echipă clasată pe locul întâi în sezonul regulat în TOP14, divizia de elită a rugby-ului francez, acolo unde Castres se situase abia pe poziția a patra. În plus, Clermont este probabil la ora actuală cel mai bogat club din întreaga emisferă nordică.
La Castres evoluează și pilierul român Mihăiță Lazăr, iar din conducerea clubului face parte fostul internațional român, Adrian Lungu. Actualmente, Adrian Lungu (recordman de selecții în echipa României și campion al Franței cu Castres în 1993) răspunde de chestiunile de logistică și intendență. El a acceptat să ofere în exclusivitate un scurt interviu la RFI:
Reporter: Cum a reușit Castres să-i învingă pe multimilionarii de la Clermont?
Adrian Lungu: Sunt păreri diferite: că finala Cupei Heineken a fost foarte intensă și jucătorii de la Clermont nu au putut reproduce același meci, fie capitalul lor de încredere a scăzut tot din aceeași cauză. Alții spun că au luat meciul prea ușor, etc.. Părerea mea este că frumusețea sportului a lovit din nou, ea întărește cuvintele: "Totul este posibil la un meci" și demonstrează că puterea financiară nu este lucrul cel mai important pentru a câștiga.
Rep.: Cum poate Castres să-i învingă în finală pe "Galacticos" de la Toulon?
A.L.: Dacă vorbim