Temperaturile exterioare crescute, igiena precară şi locurile de scăldat, în special cele neamenajate corespunzător, pot dăuna grav sănătăţii. O afecţiune destul de des contractată pe perioada verii este boala diareică acută (BDA). Prin urmare, începând din această săptămână, medicii din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Vrancea au început monitorizarea cazurilor de BDA, pentru a preveni o eventuală epidemie. Fiecare laborator din judeţ va transmite la DSP rezultatele coproculturilor efectuate, spitalele vor transmite numărul de internări, iar medicii de familie din judeţ vor transmite cazurile diagnosticate.
De la începutul anului şi până în prezent, au ajuns la spital doar câteva persoane care au fost diagnosticate cu boală diareică acută. Potrivit medicilor, cazurile au fost sporadice şi nesemnificative. Totuşi, medicii recomandă ca pentru prevenirea bolii diareice acute, vrâncenii să respecte regulile de igienă personală şi alimentară. „Pentru a evita contractarea acestei boli, persoanele trebuie să îşi spele bine mâinile cu apă şi săpun înainte de fiecare masă, ca să nu mai vorbim de spălatul fructelor şi legumelor. De asemenea, mâinile trebuie să fie spălate bine înainte şi după folosirea toaletei. Pentru evitarea contractării unor boli ale pielii sau ochilor, trebuie să se aibă mare grijă la locurile de scăldat. Acesta trebuie efectuat doar în locurile avizate sanitar. Dacă apar simptome ca dureri de cap, dureri abdo-minale, febră, vărsături, scaune diareice, dureri musculare, persoanele trebuie să se prezinte de urgenţă la medic“, recomandă medicii din cadrul DSP.
Temperaturile exterioare crescute, igiena precară şi locurile de scăldat, în special cele neamenajate corespunzător, pot dăuna grav sănătăţii. O afecţiune destul de des contractată pe perioada verii este boala diareică acută (BDA). Prin urmare, înc