de Viorel ANDRIESCU
30 mai 2013 23:16
4 vizualizari
A-A+
"Sibiu, capitala finanţărilor europene" - s-a intitulat seminarul interactiv desfăşurat ieri, 29 mai, la Sibiu, în organizarea Camerei de Comerţ Industrie şi Agricultură, în parteneriat cu Confero Finance, Boştină şi Asociaţii şi UniCredit Ţiriac Bank. Discuţiile s-au axat pe trei paneluri şi au fost moderate de către Emil Hurezeanu şi analistul economic Radu Soviani.
În deschiderea evenimentului, Radu Soviani a ţinut să menţioneze că, la Sibiu, este inaugurat un proiect cu relevanţă la nivel naţional, Regiunea 7 Centru, din care face parte şi judeţul nostru, fiind un reper, la nivel naţional.
Au fost enumerate motivele concrete pentru care Sibiul merită, pe deplin, aprecierile de care se bucură în prezent: locul IV la nivel naţional, în turismul anului 2012; locul III în ceea ce priveşte salariul mediu net, locul VI în domeniul productivităţii muncii ş.a.
A fost menţionat şi faptul că, "încă din 2010, Sibiul a trecut pe plus, când ţara se lupta cu recesiunea".
În acelaşi timp, s-a subliniat că, în ultimii ani, s-a înregistrat un important declin demografic, la nivel judeţean (-15,2%).
Drumul spre progres
ÎPS Laurenţiu Streza, Mitropolitul Ardealului, prezent la eveniment, a salutat iniţiativa respectivă, subliniind în cuvântul său, rolul şi importanţa Bisericii în drumul spre progres şi mai bine social, insistând pe necesitatea colaborării eficiente cu Statul Român.
Eugen Iordănescu, director general al CCIA Sibiu, a precizat câteva dintre atu-urile Sibiului, în contextul actual: capitalul prezent şi perspective certe de creştere, nivelul de dezvoltare a cooperării între actorii economici şi sociali, în plan local ş.a.
Reprezentantul Casei de Avocatură - Boştină şi Asociaţii, Doru Boştină a precizat că a găsit la Sibiu un climat