Verificarea legalităţii şi temeiniciei măsurii arestului preventiv în cazul medicului Vadim Beţişor, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, a rămas fără obiect, după ce magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis să îl pună în libertate. Procedura spune că la primul termen de judecată, înainte ca măsura preventivă a arestului preventiv să expire, instanţa, din oficiu, verifică legalitatea şi temeinicia menţinerii arestului. În cazul medicului Beţişor, dosarul avea termen miercuri, în aceeaşi zi în care s-a judecat recursul la Galaţi, astfel că a fost amânat pentru ieri, când s-a constatat că verificarea legalităţii şi temeiniciei măsurii arestului preventiv nu mai are obiect.
Reamintim că medicul Beţişor, de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vrancea, a fost trimis în judecată pentru că ar fi primit mită 500 de lei. El a fost arestat preventiv în acest dosar, fiind eliberat miercuri. În ziua de 18 mai, când era de gardă, medicul ar fi pretins bani de la fiul unei femei decedate, pentru a elibera certificatul constatator al decesului. Medicul a fost reţinut şi ulterior arestat preventiv pentru 15 zile. În faţa anchetatorilor, acesta a recunoscut că a primit banii, dar a susţinut că nu a pretins nicio sumă. Dosarul are fixat primul termen de judecată în iunie, la Tribunalul Vrancea.
Verificarea legalităţii şi temeiniciei măsurii arestului preventiv în cazul medicului Vadim Beţişor, în dosarul în care este acuzat de luare de mită, a rămas fără obiect, după ce magistraţii Curţii de Apel Galaţi au decis să îl pună în libertate. Procedura spune că la primul termen de judecată, înainte ca măsura preventivă a arestului preventiv să expire, instanţa, din oficiu, verifică legalitatea şi temeinicia menţinerii arestului. În cazul medicului Beţişor, dosarul avea termen miercuri, în aceeaşi zi în care s-a judecat recursul la Gal