Exclusiv alimente naturale şi neprocesate. Carne slabă şi somon, însoţite de multe salate, plus fructe, miere şi lapte...
Este vorba despre un regim alimentar despre care se tot vorbeşte de multă vreme, un regim care s-a impus în SUA, generând „curente” pro şi contra la nivel mondial. Unele voci îl recomandă drept benefic, altele comentează cu ironie, subliniind că „ce mănâncă Dumnezeu este treaba Lui!”.
Au curs râuri de cerneală, discuţiile s-au ţinut şi se ţin lanţ în ceea ce priveşte acest regim, dar „autorul” lui nu se lasă, recomandându-l drept ideal.
Rugăciune şi exerciţiu
"Majoritatea oamenilor slăbesc până la 10 kilograme cu ajutorul dietei care dureaza 40 de zile. Dieta lui Dumnezeu nu este doar o cură de slăbire, ci şi un plan pentru a avea o stare de bine pe parcursul vietii", spune nutriţionistul Jordan Rubin, cel carea scris cartea "Maker’s Diet" ("Dieta Creatorului"). Potrivit lui Rubin, "Dieta lui Dumnezeu" esta bazată pe patru piloni de sănătate: fizică, spirituală, mentală şi emoţională, şi presupune un program bazat nu numai pe o alimentaţie sănătoasă, ci şi pe rugăciune şi exerciţiu. Dieta rapidă a Victoriei Beckham: slăbeşti 3 kilograme într-o săptămână
„Nu mâncaţi atunci când sunteţi furioşi, supăraţi, speriaşi sau tensionaţi, pentru că aceste emoţii opresc digestia şi depreciază sistemul imunitar”, mai spune nutriţionistul. Rubin a declarat la un moment dat pentru "New York Post" că dieta, urmată cu stricteţe, „duce la o pierdere în greutate de până la zece kilograme în 40 de zile".
S-a inspirat
În cele 40 de zile se pot consuma alimente “aprobate de Dumnezeu", exclusiv naturale şi neprocesate. Carnea “necurată" de porc şi scoicile sunt excluse, însă se recomandă carnea slabă şi somonul, însoţite de multe salate. Carbohidraţii sunt recomandaţi, însă numai din surse naturale: