Reprezentanţii Căminului pentru Persoane Vârstnice din Craiova aduc, începând cu luna iunie, modificări în regulamentul de organizare şi funcţionare a instituţiei. Dacă, în prezent, sunt acceptate în cămin doar persoane care au împlinit vârsta de 65 de ani, în cazul bărbaţilor, şi 62 de ani, în cazul femeilor, de acum înainte vor fi acceptate şi solicitările venite din partea femeilor care au împlinit 57 de ani şi bărbaţilor de 62 de ani. Modificările reprezintă consecinţa numărului mare de cereri înregistrate din partea doljenilor, oameni rămaşi singuri, bolnavi, cu venituri reduse sau lăsaţi în voia sorţii de către familii.
Taxa la căminul de bătrâni este de 700 de lei pe lună. Cei care au pensii mai mari de 700 de lei sunt obligaţi să plătească integral această taxă. Cei care au pensii mici, dar au aparţinători, susţinători legali, sunt obligaţi să plătească diferenţa de plată până la costul integral al contribuţiei de întreţinere. Cei fără aparţinători, cu pensii sub 700 de lei, sunt obligaţi să achite lunar o taxă în valoare de 80% din venitul primit, diferenţa fiind suportată de consiliul local. Pe lângă aceste situaţii, există şi 20 de cazuri sociale, oameni care din diverse motive nu au nici un fel de venit, a căror contribuţie este suportată de consiliul local. Capacitatea maximă a Căminului pentru Persoane Vârstnice din Craiova este de 320 de locuri. În prezent, sunt internaţi 287 de beneficiari.
Anual, pe perioada iernii, în Căminul de Bătrâni din Craiova ajung zeci de persoane, oameni ai străzii care nu au un acoperiş deasupra capului. Iarna trecută, 40 de persoane fără adăpost au bătut la uşile Căminului din Craiova. Singura şansă pentru oamenii străzii este Centrul Social de Urgenţă pentru Persoane fără Adăpost „Sfântul Vasile“, administrat de Asociaţia Vasiliada, care oferă gratuit, timp de un an, adăpost şi hrană pentru 52 de persoane