Preferinţa de a merge la un anumit medic se plăteşte. Ministerul Sănătăţii are în lucru un proiect prin care se va introduce taxe suplimentare dacă alegem la ce medic să fim consultaţi şi trataţi.
Din suma plătită de pacient, cea mai mare parte va merge în buzunarul doctorului preferat. Unii ieşeni cred că se cere prea mult de la bolnav.
Conform actului normativ la care se lucrează în cadrul Ministerului Sănătăţii, taxa pentru medicul preferat va fi introdusă în spitalele de stat. Pacienţii care îşi exprimă în scris dorinţa de a fi trataţi de un anumit medic din spital vor plăti în plus.
Taxa pentru medicul preferat:
- suma de 150 de lei pentru consultaţie
- 1.500 de lei pentru internare şi tratament
Dacă bolnavul alege un anumit medic chirurg, acesta poate să-l opereze pe cel care l-a solicitat, abia după terminarea intervenţiilor programate. Taxele noi care se anunţă sunt criticate de unii bolnavi. Aceştia spun că aleg medicul după recomandarea altora, dar ar fi prea mult să mai şi plătească pentru asta.
Suma plătită de pacient pentru medicul preferat va fi împărţită în trei:
- 70% va merge spre medic
- 20% e atribuită personalului implicat
- 10% rămâne la unitatea sanitară
Plata pentru internare în grijă medicului dorit sau pentru consultaţie în ambulatoriu preferenţiala se face direct la casieria spitalului. Conform aceluiaşi proiect, între medic şi consucerea unităţii se încheie un contract de muncă suplimentar precum că are dreptul la pacienţi proprii. Preferinţa de a merge la un anumit medic se plăteşte. Ministerul Sănătăţii are în lucru un proiect prin care se va introduce taxe suplimentare dacă alegem la ce medic să fim consultaţi şi trataţi.
Din suma plătită de pacient, cea mai mare parte va merge în buzunarul doctorului pr