În perioada 18.0218.05.2013, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog (CPECA) Dâmboviţa, în parteneriat cu mai multe instituţii locale, a implementat proiectul de prevenire secundară şi indicată a consumului de alcool, denumit “Cântăreşti riscurile consumului de alcool?”.
“Scopul acestui proiect a vizat creşterea accesibilităţii populaţiei consumatoare de alcool din municipiul Târgovişte la serviciile integrate de asistenţă oferite de CPECA Dâmboviţa şi Centrul Social Creştin al Arhiepiscopiei Târgoviştei”, ne-a declarat inspector principal de poliţie Nicoleta Bobe, coordonator Centrul Antidrog Dâmboviţa.
“Astfel, proiectul a cuprins, pe de o parte, activităţi specifice de prevenire secundară a efectelor consumului de alcool în rândul a 20 de persoane asistate de Centrul Social de Urgenţă Adulţi “Speranţa” Târgovişte. Prin aceste activităţi, specialiştii din instituţiile partenere au abordat problema alcoolismului din diverse perspective (asistenţă socială, medicală, psihologică, sociologică, teologică): Sănătatea -abordare holistică, Mituri şi realităţi privind consumul de alcool, Efectele bio-psiho-sociale ale consumului de alcool, Metode de renunţare la consumul de alcool şi servicii specifice existente în comunitate, Sănătate vs. Alcoolism (abordare spiritual -religioasă) etc.
Pe de altă parte, proiectul a vizat informarea populaţiei generale cu privire la serviciile integrate, gratuite şi confidenţiale, oferite consumatorilor de alcool, de către CPECA Dâmboviţa şi Centrul Social Creştin al Arhiepiscopiei Târgoviştei. Această componentă adresată unui număr de 1.500 beneficiari direcţi a fost realizată cu sprijinul voluntarilor antidrog şi al preoţilor parohi din Târgovişte şi a cuprins activităţi stradale şi acţiuni specifice de informare la nivelul comunităţilor parohiale.
Instituţiile partenere în proiectul “Cântăreşti riscu