Principalele nereguli sesizate privesc modul de înmatriculare la unele programe de studiu, prevederile din carta şi regulamentele instituţiei, dar şi resursele umane. De exemplu, la unele facultăţi instituţia a înmatriculat mai mulţi studenţi decât era autorizată, la Jurnalism are doar patru studenţi, iar la Comunicare numai opt. De asemenea, calitatea şi numărul cadrelor didactice este subdimensionată în raport cu numărul de cursanţi. „Noi am contestat calificativul şi aşteptăm rezultatul contestaţiei”, ne-a transmis rectorul de la „Apollonia". Instituţia are termen de un an să remedieze lipsurile constatate, intră într-o procedură de anulare a acreditării.
O universitate ieşeană a obţinut doar calificativul „Lipsă de încredere” în urma unei evaluări a Agenţiei Române de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior. O serie de nereguli au ieşit la iveală după evaluarea instituţională de la sfârşitul anului 2012, conducând la izbucnirea unui conflict între Universitatea „Apollonia” şi ARACIS. Reacţia conducerii instituţiei private nu a întârziat să apară. Vasile Burlui, preşedintele „Apolloniei”, a declarat că universitatea se află într-un litigiu cu ARACIS. „Noi am contestat calificativul şi aşteptăm rezultatul contestaţiei. Am contestat, punct cu punct, tot raportul”, a menţionat Burlui. În schimb, acesta a refuzat să facă public documentul, pentru a nu crea tensiuni suplimentare, până la soluţionarea controversei. Potrivit reglementărilor în vigoare, o instituţie care primeşte un astfel de calificativ are timp un an de zile să remedieze deficienţele constate. În caz contrar, Agenţie propune Ministerului Educaţiei iniţierea procedurilor de anulare a autorizaţiei de acreditare.
Secţia cu patru studenţi
Conform raportului întocmit de ARACIS, principalele nereguli sesizate privesc modul de înmatriculare la unele programe de studiu,