Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva“ au sub observaţie doi pacienţi care suferă de botulism.
Pacienţii, în vârstă de 70, respectiv 50 de ani, sunt mamă şi fiu şi au contactat boala prin consumul de carne de raţă, păstrată în condiţii improprii. Medicii infecţionişti alertează populaţia şi dau sfaturi cu privire la consumul de alimente, în special conservate. Deşi se ştie că bacteria care cauzează botulismul poate fi contactată prin consumul de peşte, medicii spun că aceasta se poate întâlni şi la alte alimente de origine animală, ţinute în condiţii improprii. Cei doi pacienţi au mâncat carne de raţă păstrată în untură de porc. Ambele cazuri sunt grave, oamenii fiind internaţi în departamentul de Terapie Intensivă, iar femeia fiind ţinută în viaţă de aparate.
Botulismul este o afecţiune gravă, care evoluează afebril şi se manifestă prin căderea pleoapelor, uscarea mucoaselor şi modificări de deglutiţie. În foarte multe dintre cazuri afecţiunea duce la decesul pacientului.
Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva“ au sub observaţie doi pacienţi care suferă de botulism.
Pacienţii, în vârstă de 70, respectiv 50 de ani, sunt mamă şi fiu şi au contactat boala prin consumul de carne de raţă, păstrată în condiţii improprii. Medicii infecţionişti alertează populaţia şi dau sfaturi cu privire la consumul de alimente, în special conservate. Deşi se ştie că bacteria care cauzează botulismul poate fi contactată prin consumul de peşte, medicii spun că aceasta se poate întâlni şi la alte alimente de origine animală, ţinute în condiţii improprii. Cei doi pacienţi au mâncat carne de raţă păstrată în untură de porc. Ambele cazuri sunt grave, oamenii fiind internaţi în departamentul de Terapie Intensivă, iar femeia fiind ţinută în viaţă de aparate.
Botulismul este o afecţiune gravă, care evoluează afebril şi se mani