La începutul acestei săptămâni Poliţia Locală Constanţa a dat startul ridicării maşinilor abandonate pe domeniul public. Ce speră Poliţia Locală să rezolve prin această măsură? Vin proprietarii maşinilor să-şi recupereze autoturismele? Câţi bani scot din buzunar pentru asta? Care sunt zonele cu cele mai mari probleme din punct de vedere al parcărilor neregulamentare în municipiul Constanţa?
Vorbim despre aceste aspecte cu Daniel Bratu, şeful Poliţiei Locale Constanţa, mâine, de la ora 10.00, în cadrul unui interviu online, în direct pe www.ziuaconstanta.ro
Aşteptăm întrebările dumneavoastră prin formularul de comentarii de la sfârşitul articolului sau la adresa [email protected] .
Realizator: Ada CODAU
Nota redacţiei: Pentru a păstra coerenţa şi relevanţa discuţiei, nu vom valida comentariile care nu se referă la temele anunţate, care nu conţin întrebări sau care constau în atacuri la persoană.
Intrebările redacţiei:
1. Echipajele Poliţiei Locale au început să ridice maşinile abandonate pe domeniul public. Câte astfel de autoturisme figurează pe lista d-voastră la nivelul municipiului Constanţa?
Lista noastră este deschisă în permanenţă pentru autovehiculele identificate pe raza municipiului Constanţa ca având un aspect exterior necorespunzător şi din care rezultă intenţia deţinătorilor de a renunţa la dreptul de proprietate. Activitatea se desfăşoară conform prevederilor Legii 421, care implică mai mulţi paşi în vederea ridicării, transportării şi depozitării acestora. Motiv pentru care nu există o listă, este o activitate continuă.
2. În ce condiţii îşi pot recupera proprietarii aceste maşini?
Şi aici se aplică tot prevederile Legii 421, iar pentru recuperarea unui autovehicul ridicat este necesară achitarea cheltuielilor ocazionate de ridicarea, transportul şi dep