Joi, 30 mai, Primăria municipiul Roman a început o amplă campanie de dezinfecție și dezinsecție în strada Fabricii, la recomandarea medicilor epidemiologi.
La sfârșitul săptămânii trecute, pe strada respectivă s-a depistat un focar de hepatită tip A. Opt copii au fost internați în secția de Boli Contagioase din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman cu suspiciune de hepatită, suspiciuni care s-au confirmat joi. Tot joi s-au înregistrat alte două suspiciuni, medicii epidemiologi așteptând rezultatul probelor biologice. “Angajații noștri au efectuat o acțiune de dezinfecție la Școala «Costache Negri», acolo unde învață copiii care s-au îmbolnăvit. Tragem un semnal de alarmă cu privire la faptul că se aproprie sezonul cald, iar cazurile de hepatită se pot înmulți. În aceste condiții, spălatul mâinilor este foarte important, la fel ca și curățatul gunoaielor. Hepatita de tip A se transmite în două moduri: fie prin contact direct cu persoana bolnavă, fie indirect, când virusul hepatic de tip A ajunge în diverse elemente de mediu, cum ar fi apa sau alimentele. Hepatita este o boală foarte contagioasă, iar vaccinarea este cea mai eficientă metodă de prevenire”, a declarat medicul epidemiolog Roxana Pipirigeanu, șeful Serviciului Epidemiologic din cadrul Direcției de Sănătate Publică Neamț.
Joi, 30 mai, Primăria municipiul Roman a început o amplă campanie de dezinfecție și dezinsecție în strada Fabricii, la recomandarea medicilor epidemiologi.
La sfârșitul săptămânii trecute, pe strada respectivă s-a depistat un focar de hepatită tip A. Opt copii au fost internați în secția de Boli Contagioase din cadrul Spitalului Municipal de Urgență Roman cu suspiciune de hepatită, suspiciuni care s-au confirmat joi. Tot joi s-au înregistrat alte două suspiciuni, medicii epidemiologi așteptând rezultatul probelor biologice. “Angajații noșt