Turneul naţional „Flautul de aur“ a ajuns la ediţia a III-a. Periplul muzical a început pe 27 mai şi îi poartă pe flautistul Ionuţ Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail, până pe 14 iunie, de la Bucureşti până în vestul extrem al ţării, la Oradea, şi înapoi până în est, la Tulcea, cu un program ce va atrage orice iubitor al muzicii de calitate.
Aceasta pentru că ediţia a III-a a turneului ”Flautul de aur”, organizat de Radio România Cultural în parteneriat cu Fundaţia Marconi şi Asociaţia Culturală Accendo, propune publicului un tip de recital total inedit: un colaj de piese de mare impact, strânse sub genericul ”Recital de bisuri”, adică o selecţie a unor lucrări de 3-4 minute fiecare, originale sau transcripţii, pe care Ion Bogdan Ştefănescu le-a oferit de-a lungul carierei sale iubitorilor de muzică clasică pentru a răsplăti aplauzele acestora, un colaj prin care spectatorii vor fi provocaţi la o incursiune prin istoria muzicii, de la baroc, clasicism şi romantism, până la muzica zilelor noastre, cu exemple spectaculoase din jazz, muzică de film sau chiar folclor.
Anamaria Spătaru: Ce v-a determinat ca, la numai câteva luni de la precedenta ediţie a turneului „Flautul de Aur“, să acceptaţi să plecaţi din nou în turneu alături de Horia Mihail?
Ion Bogdan Ştefănescu: Alături de Horia Mihail pleci oricând. E un pianist fantastic. Dar, sunt deja şase luni de la închiderea celei de-a doua ediţii, ori această cadenţă a apariţiilor noastre împreună mi se pare alegerea perfectă. În felul acesta nu există o suprasaturaţie pe care o poate produce o anumită imagine sau un brand cum este „Flautul de aur“, dar nici nu eşti complet ieşit din circuit. În plus, programarea turneelor de două ori pe stagiune îţi permite pregătirea programelor, care mereu trebuie să aducă ceva nou, şi a strategiilor echipei de PR care imaginează noua apariţie a noastră ţinând con