Tablouri semnate de Grigorescu, Pallady, Corneliu Baba, obiecte personale aparţinând acestuia, cristale de Bohemia, icoane vechi pictate pe lemn şi sticlă, colecţii de cositoare şi multe alte obiecte aparţinând unor colecţionari şi iubitori de artă. Toate acestea pot fi vizitate în Muzeul Colecţiilor de Arta care se redeschide de marţi, 4 iunie. Tablouri semnate de Grigorescu, Pallady, Corneliu Baba, obiecte personale aparţinând acestuia, cristale de Bohemia, icoane vechi pictate pe lemn şi sticlă, colecţii de cositoare şi multe alte obiecte aparţinând unor colecţionari şi iubitori de artă. Toate acestea pot fi vizitate în Muzeul Colecţiilor de Arta care se redeschide de marţi, 4 iunie.
Muzeul Colecţiilor de Artă este găzduit în clădirea fostului Palat Romanit. Edificiul, a cărui construcţie a început în jurul anlui 1812 şi a fost finalizat de către vistiernicul Grigore Romanit (Romanet) este unul din reperele importante ale începuturilor arhitecturii moderne din Bucureşti. Inaugurat în 1978 ca secţie a Muzeului Naţional de Artă al României, Muzeul Colecţiilor de Artă reuneşte într-un singur aşezământ donaţiile făcute de-a lungul anilor de colecţionari cu merite deosebite în păstrarea unui valoros patrimoniu artistic.
Din 1986 până în 2009 muzeul a fost deschis parţial pentru public, în diferite formule (corpurile B şi C până în 2002, corpul A în perioada 2003-2009), iar la începutul anului 2009 muzeul a fost închis, ca urmare a avansării lucrărilor de consolidare şi restaurare, finanţate prin împrumutul oferit României de către Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei în vederea reabilitării monumentelor istorice reprezentative.
În prezent, puteţi admira 34 de colecţii expuse în cele trei corpuri ale Palatului Romanit. Muzeul readuce la viaţă perioada interbelică, o perioadă în care se conturează şi se impun renumite colecţii precum cele ale lui Iosi