Ai aruncat toate dulciurile și alimentele procesate. Te-ai aprovizionat cu fructe, legume și cereale integrale. Ai început să consumi produse ecologice. Totuși, încă ai poftă de ceva dulce. Sună familiar?
Nu lăsa dulciurile să te atragă în capcană! Avem pentru tine câteva sfaturi care te vor ajuta să învingi.
Mese echilibrate
Menținerea nivelului glucozei din sânge stabilizat pe tot parcursul zilei este primul pas pentru a învinge aceste pofte. Dacă acesta scade prea mult, vei avea imediat poftă de dulce. Așadar, mănâncă echilibrat la fiecare masă, păstrând proporțiile de aprox. 40% carbohidrați (salate, legume, verdețuri), aprox. 30% proteine (pui, curcan, pește) și aprox. 30% grăsimi (ulei de măsline, fructe oleaginoase). Dacă mănânci la o masă doar alimente care conțin carbohidrați, aceștia vor fi digerați rapid, crescând nivelul de zahăr din sânge și forțând pancreasul să secrete o cantitate suplimentară de insulină. Proteinele și grăsimile nesaturate (sănătoase) vor menține acest nivel stabil, astfel prevenid pofta de zahăr.
Ferește-te de dietele bazate pe carbohidrați puțini
Aceste diete crează, adesea, pofta de zahăr și amidon, deoarece creierul funcționează cu ajutorul glucozei furnizate de carbohidrați. Nu uita că există carbohidrați sănătoși și nesănătoși. Cei sănătoși se găsesc în fructe, legume, cereale integrale, iar cei nesănătoși, în toate alimentele procesate (prăjituri, zahăr alb, făină albă, orez alb, alcool, etc.).
Citeste mai mult pe fitness-nutritie.ro
Citeste si Dr. Menci: Nu exagerați cu dulciurile!