În fiecare oraş al ţării există o bijuterie arhitectonică sau o clădire care atrage toate privirile datorită designului neobişnuit pe care îl are. O parte dintre construcţii sunt declarate monumente istorice şi sunt îngrijite cu mare atenţie, în timp ce altele sunt vestite pentru personajele celebre care le-au trecut pragul de-a lungul vremii.
Adevarul.ro vă spune istoriile din spatele celor mai ciudate construcţii din ţară.
Sediul Uniunii Arhitecţilor din Bucureşti, în topul celor mai ciudate clădiri din Europa. Vechiul si noul se combină într-un amestec de cărămidă şi sticlă
Clădirea care adăposteşte Uniunea Arhitecţilor din Bucureşti a devenit un obiectiv turistic reprezentativ pentru Capitală datorită stilului său architectural nonconformist. Clădirea pleacă ca un monument istoric şi se termină cu o construcţie realizată în cel mai modern stil. Clădirea îmbină vechiul şi noul într-un amestec de cărămidă şi sticlă.
La intersecţia dintre străzile Boteanu şi Demetru Dobrescu, se înalţă triumfătoare o clădire neobişnuită, realizată într-un stil inedit, printr-o combinaţie de nou cu vechi. De la depărtare pare o clădire de birouri de tipul zgârie-nori, nimic neobişnuit în zilele Bucureştiului de astăzi.
Când te apropii mai mult, îţi dai seama că acel imobil deţine un element nemaiîntâlnit la alte clădiri din Bucureşti. Paralelipipedul din sticlă este ridicat dintr-o ruină cu valoare arhitecturală şi istorică.
Înscrisă în Lista Monumentelor Istorice, clădirea care adăposteşte în prezent sediul Uniunii Arhitecţilor din Bucureşti păstrează întâmplări istorice care încă nu se cunosc în profunzime.
Casa primului realizator de film românesc, bijuterie arhitectonică a Bărăganului
Clădirea emblematică pentru Bărăgan se află situată pe strada 13 Decembrie şi a fost construită înainte de anul 1880. În prezent, aici are sediul Dire