Realizarea a patru oraşe construite de la zero, porturi de pescuit, 17 linii feroviare care însumează 6.000 de km, autostrăzi, opt aeroporturi noi şi 172 de spitale sunt doar o parte a planului de dezvoltare fabulos pe care şi-l doreşte Algeria.
Algeria - ţară membră OPEC, bogată în resurse naturale şi cu o ieşire la Marea Mediterană de 1.200 de km -, a adoptat în anul 2010 un program de dezvoltare gigant în valoare de mai multe sute de miliarde de dolari. Problema este că algerienii singuri nu pot să absoarbă fondurile uriaşe de care dispun, având nevoie de implicare unor companii externe.
De pildă, numai pentru dezvoltarea resurselor umane se vor aloca 118 miliarde de dolari, adică aproximativ 9.386 de miliarde de dinari algerieni, potrivit camerei de comerţ Româno-Algeriene. Banii urmează să fie investiţi în educaţie, sănătate, construcţii, energie (electricitate şi gaze în mediul urban şi rural), sport, cultură şi instituţii de solidaritate socială. Pentru dezvoltarea infrastructurii se vor acorda peste 81 de miliarde de dolari, adică 6.447 de miliarde de dinari algerieni. Guvernul de la Alger vrea să construiască autostrăzi în zona de est şi de vest a ţării, vrea să dubleze numărul de drumuri naţionale, să construiască aeroporturi, linii de tramvai în oraşe, să modernizeze mai multe porturi şi aeroporturi, să facă lucrări de mediu şi multe altele.
Citeste mai mult pe cariereonline.ro