Este un ciclul natural al vieţii artistice (dar nu numai) de a se reveni periodic la marile valori ale înaintaşilor.
Limitându-mă strict la domeniul benzii desenate, în 2011 Al. Ciubotariu a transformat colecţia Radio Prichindel, cuprinzând adaptări radiofonice şi grafice ale operelor literare aparţinând unor scriitori clasici străini într-una de benzi desenate, în 2012 Mihai Ionaşcu şi echipa sa au lansat revista de benzi desenate Harap Alb continuă… şi iată că acum, tânăra, dar ambiţioasa editură Adenium din Iaşi oferă cititorilor de vârstă şcolară (şi nu numai lor) reîntâlnirea cu cel mai cunoscut scriitor al copilăriei noastre, Ion Creangă, tot sub formă de benzi desenate.
Pentru a realiza acest lucru, ei au colaborat cu unul dintre cei mai importanţi artişti BD din România, Şerban Andreescu.
Pasionat dintotdeauna de benzi desenate, în 1990 Şerban Andreescu schimbă meseria de inginer cu cea de desenator şi este unul dintre puţinii graficieni care au supravieţuit turbulenţelor economiei româneşti de tranziţie dar şi un autor complet şi complex de benzi desenate. Andreescu, ca un adevărat profesionist, a abordat cam toate genurile benzii desenate, de la cel creştin la cel erotic, şi mai ales a introdus în România un nou gen, BD ninja. În toate benzile sale desenate, şi nu sunt puţine, singura constantă o constituie dorinţa sa permanentă de autodepăşire.
În 2011 a publicat la aceeaşi editură Adenium, Inimă de broscuţă, adaptarea unui roman scris de Gheorghe Vârtosu, abordând un gen rar întâlnit la noi, cel al benzilor desenate cu personaje antropomorfe. S-a achitat cu brio de această provocare, primind felicitările bedefililor când, iată, ne surprinde cu o nou reuşită, adaptarea Amintirilor şi a câtorva povestiri scrise de Ion Creangă.
Aparent, să adaptezi o lucrare literară existentă pare o sarcină uşoară pentru un desenator, ca