Creşterea în economiile avansate ar trebui să se "întărească treptat" de la mijlocul acestui an până în 2014
Grecia, prima ţară care a primit un plan de salvare în urmă cu mai bine de trei ani, este acum în al şaselea an de recensiune
OCDE cere mişcări cât mai rapide spre o uniune bancară cu drepturi depline în zona euro
Recuperarea la nivel mondial este în curs de dezvoltare, însă are două viteze: cea care se datorează stimului - Fed din SUA şi cea a zonei euro secată de austeritate, potrivit unui nou raport.
Perspectivele economice din cadrul Organizaţiei pentru Cooperare şi Dezvoltate Economică (OCDE), lansate miercuri, conturează o imagine dureroasă pentru unele dintre economii, timp în care naţiuni majore se luptă să iasă din recesiune iar şomajul în Europa atinge niveluri record.
Studiul oferă căteva soluţii pentru cei care susţin stimularea, arătând că SUA au rezultate mult mai bune decât Europa cu privire la ieşirea din criza financiară. Însă, Europa se confruntă cu o nouă criză, cea a şomajului în rândul tinerilor.
Creşterea din cadrul economiilor avansate a trebui să se "întărească treptat" de la mijlocul acestui an, până în 2014, se arată în raport.
Cu toate acestea, reluarea creşterii economice, "continuă să se abată între ţări, SUA fiind estimate să crească mai repede decât alte economii mari OCDE".
Economia Zonei Euro îşi va continua declinul şi în acest an. La această concluzie a ajuns OCDE , din raportul semestrial asupra stării economiei la nivel mondial. Acelaşi studiu arată că economiile SUA şi Japoniei au dat semne vizibile de redresare.
Este adevărat că cele mai multe state OCDE poartă povara datoriilor publice. Este la fel de adevărat că aceste ţări au fost nevoite să treacă prin greutăţile unor măsuri de austeritate în sectorul public, însă datorită acestor eforturi, multe state au a