Casa Corpului Didactic din Iaşi găzduieşte lansarea colecţiei tematice a Asociaţiei Profesorilor de Istorie din Iaşi.
Sub titlul „La lege nouă, om nou. Societatea românească sub semnul Unirii Principatelor“, volumul se doreşte a fi o pledoarie pentru înţelegerea importanţei prestanţei ştiinţifice pentru profilul de dascăl. „Apariţia primului volum din colecţia «Accente istoriografice» a Asociaţiei Profesorilor de Istorie din Iaşi, este un moment important pentru noi. El reuneşte lucrările prezentate la Simpozionul Naţional «Personalităţi care au fost: Alexandru Ioan Cuza – omul şi epoca», ediţia a cincea, organizat la începutul acestui an de coordonatorii proiectului la Liceul Teoretic «Alexandru Ioan Cuza» Iaşi, în parteneriat cu Facultatea de Istorie a Universităţii «Alexandru Ioan Cuza» Iaşi, Casa Corpului Didactic Iaşi, Ateneul Tătăraşi şi Complexul Naţional Muzeal Moldova – Iaşi“, arată prof. dr. Lăcrămioara Iordăchescu, inspector de Istorie şi Ştiinţe Socio-Umane.
Totodată, arată reprezentanţii APII, lansarea acestei colecţii antamează „Săptămâna de Istorie la Iaşi“, în cadrul căreia vor avea loc activităţi variate ale profesorilor de istorie din judeţ, derulate în intervalul 3-9 iunie.
Casa Corpului Didactic din Iaşi găzduieşte lansarea colecţiei tematice a Asociaţiei Profesorilor de Istorie din Iaşi.
Sub titlul „La lege nouă, om nou. Societatea românească sub semnul Unirii Principatelor“, volumul se doreşte a fi o pledoarie pentru înţelegerea importanţei prestanţei ştiinţifice pentru profilul de dascăl. „Apariţia primului volum din colecţia «Accente istoriografice» a Asociaţiei Profesorilor de Istorie din Iaşi, este un moment important pentru noi. El reuneşte lucrările prezentate la Simpozionul Naţional «Personalităţi care au fost: Alexandru Ioan Cuza – omul şi epoca», ediţia a cincea, organizat la începutul acestui an de coordona