Un control desfăşurat zilele trecute de către inspectorii sanitar-veterinari din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) la câteva zeci de unităţi din judeţul Iaşi a scos la iveală o serie de probleme.
Verificările s-au desfăşurat atât la magazine alimentare, baruri, centre de prelucrare a laptelui, restaurante, abatoare dar şi în zona de panificaţie. „Controalele au avut în vedere respectarea condiţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, privind prelucrarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare, condiţiile de comercializare a ouălor, provenienţă Polonia şi prezenţa rezidurilor de pesticide în legume-fructe cu provenienţă Turcia. În urma acţiunii s-au aplicat două sancţiuni pe probleme de igienă“, a declarat dr. Mircea Şuşnea, şef Birou Inspecţii în Cadrul DSVSA Iaşi. Acţiunea de control derulată în perioada 27-31 mai s-a lăsat cu un avertisment la o brutărie şi o amendă de 20 de milioane lei vechi la un abator, unitatea amendată fiind un abator de păsări din zona Târgu Frumos la care inspectorii sanitar-veterinari au constatat că nu sunt respectate condiţiile sanitar-veterinare.
Un control desfăşurat zilele trecute de către inspectorii sanitar-veterinari din cadrul Direcţiei Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) la câteva zeci de unităţi din judeţul Iaşi a scos la iveală o serie de probleme.
Verificările s-au desfăşurat atât la magazine alimentare, baruri, centre de prelucrare a laptelui, restaurante, abatoare dar şi în zona de panificaţie. „Controalele au avut în vedere respectarea condiţiilor sanitar-veterinare şi pentru siguranţa alimentelor, privind prelucrarea, transportul şi comercializarea produselor alimentare, condiţiile de comercializare a ouălor, provenienţă Polonia şi prezenţa rezidurilor de pesticide în legume-fructe cu provenienţă Turcia