Agricultura poate deveni motorul economiei româneşti, iar de acest lucru sunt deja convinşi cei doi investitori elveţieni care au pus bazele unei afaceri de succes în sectorul zootehnic al României, prin înfiinţarea fermelor Karpaten Meat.
Samuel Widmer şi Stefan Jung sunt cei doi administratori ai companiei "Karpaten Meat", care, bazându-se pe mulţi ani de experienţă în domeniul agriculturii, în producţia şi comercializarea de carne de vită, au intuit potenţialul păşunilor pe care le deţine România şi au investit în ţara noastră, în producţia de carne de vită premium din rasa Angus.
Dacă până acum cunoscătorii în materie de carne de vită premium vorbeau doar despre bovinele de carne argentiniene crescute în regiunea Pampas, scopul companiei Karpaten Meat este să promoveze zona Carpaţilor ca fiind producătoare de carne de vită de calitate.
În acest sens compania îşi propune ca, până în anul 2018, să producă cel puţin 10.000 carcase de vită de calitate superioară.
În momentul de faţă, rasa de carne Angus nu este foarte răspândită în România, efectivul de animale situându-se în jurul cifrei de 29 de mii de exemplare, adică nu mai mult de 2,3% din numărul total de exemplare. Creşterea bovinelor de carne în sistem mamă vacă alăptantă, sistem extensiv pe păşune, este un domeniu nou pentru România, care necesită timp pentru cunoaştere şi transformare.
Din 2008, când a luat naştere ferma Karpaten Meat, existau 120 bovine din rasa Angus, aduse din Germania, numărul acestora a ajuns la 2.100 de vaci de carne până în prezent, pe o suprafaţă de 2.500 ha de teren agricol.
Karpaten Meat administrează trei ferme în apropierea Sibiului, în Transilvania, Ferma Agrinoc: Staţia de carantină, Ferma BioPark: Ferma de creştere a bovinelor şi Ferma Marpod: Ferma de comerţ şi îngrăşare a bovinelor, unde se află şi sediul central al companiei Karpaten