Ceafă de porc prăjită cu fierul de călcat, miel în lut gătit la groapă, paturi ardeleneşti la cuptorul de pizza (mămăligă, branză de burduf, jumări) sunt doar câteva dintre mâncărurile pregătite de către bucătari, timp de două zile pe Ştrandul Neptun, la Campionatului Internaţional de Gătit în Aer Liber.
Vorbim despre cel mai complex eveniment gastronomic din Sud-Estul Europei, în cadrul căruia se vor împărţi mii de porţii de mâncare. La acest eveniment participă competitori din România şi din străinătate.
Pentru că în preajma evenimentului se sărbătoreşte Ziua Italiei şi pentru că în Arad sunt foarte mulţi italieni s-a inclus în meniul gătit şi specialităţii din ţara respectivă. Evenimentul va avea loc pe Ştrandul Neptun, sâmbătă şi duminică. Mai exact este vorba despre un eveniment tip competiţie şi este organizat la nivel internaţional. Radu Zărnescu, organizatorul campionatului spune că pentru gătit vor fi aduse cuptoare speciale.
„Se vor regăsi elemente de festival gastronomic, în acest sens am propus competiţia pentru amatori Masters of Flames, care se va desfaşura pe parcursul a două zile, context în care toţi amatorii prezenţi vor avea ocazia de a se prezenta la categoria ceaun, categoriile de concurs individuale vor scoate în evidenţă abilităţile profesionale constituindu-se ca un antrenament pentru competiţia care îi va aduce în prim-plan pe cei mai iscusiţi bucătari din Sud-Estul Europei şi nu numai”, a declarat Radu Zărnescu, organizator.
Este vorba despre preparate entice, preparate din pui, preparate din porc, preparate din peşte. Nu va lipsi mâncarea la ceaun şi ciorba. Juriul competiţiei va fi compus numai din maeştri străini: Malta, Finlanda, Elveţia, Germania, Serbia. Chef Claudiu Toader va fi alături de concurenţi oferindu-le consultanţă privind regulamentul de participare, criteriile de evaluare, tehnicile de preparare. @N_