În loc de mici pe grătar, uneori poţi pune sparanghel în tigaie, fără ca asta să declanşeze un cataclism planetar.
Pământul îşi continuă călătoria prin Univers, noi ne vedem de mâncare, avem puţină varietate în viaţă şi învăţăm lucruri noi. Ce spuneţi?
● Am găsit sparanghel la doar 17 lei legătura (tot mi se pare mult prea scump).
● Am presărat sare, piper, rozmarin şi oregano proaspăt peste pulpele dezosate. Am stropit cu puţin ulei de măsline, am amestecat şi am pus pulpele-n tigaia încinsă.
● Am pus o sită peste tigaie, să mai oprească din stropi. Şi, ca să opresc şi mai mulţi stropi, am pus şi sparanghelul.
● Am întors pulpele de pe o parte pe alta şi, când am constatat că-s făcute, am turnat peste ele un gât de brandy.
● Am pus sparanghelul lângă pulpe, în sosul format. După trei-patru minute am stins focul.
● Pentru garnitură am făcut o salată de cuşcuş cu valeriană şi roşii.
● Dacă vă temeaţi că în trei-patru minute sparanghelul rămâne crud, nu vă mai fie frică. Încă s-ar putea să fie prea gătit, dacăi focul prea tare. Sparanghelul e mai bun dacă- i simţi textura crocantă şi gustul, lucruri pe care le pierzi gătindu-l prea mult.
Adrese:
www.adihadean.ro
Facebook:https://www.facebook.com/AdiHadean
Twitter:www.twitter.com/adihadean
(Text apărut în "Evenimentul culinar", publicaţie exclusiv print, ce se distribuie lunar împreună cu Evenimentul zilei)