Stările neplăcute, cum sunt greţurile sau vărsăturile sunt ceva cu care ştii că te vei confrunta pe parcursul sarcinii, dar când ele devin insuportabile, este posibil să ai o sarcină toxică.
Numită de medici şi disgravidie, sarcina toxică nu are cauze cunoscute încă. Specialiştii cred că simptomele ei pot fi declanşate şi intensificate de factori psihologici, de anxietatea din timpul sarcinii sau de hormonii care sunt în exces în primul şi ultimul trimestru de sarcină, când vărstăturile şi greaţa sunt frecvente şi severe, care sunt greu de controlat.
Care sunt riscurile
Simptomele unei sarcini toxice, greaţa, mirosurile dezagrabile, ameţelile, oboseala şi mai ales vărsăturile, pot duce la deshidratare, gravida ajungând în situaţia de a nu se mai putea hrăni, de aici şi pericolul apariţiei unor complicaţii ale sarcinii. Mai mult, dacă stările neplăcute continuă şi după primul trimestru şi se manifestă chiar şi în ultimele trei luni, există riscul de a apărea o afecţiune numită sau preeclampsie, care se poate agrava ajungându-se la eclampsie, periculoasă pentru sarcină.
Citeşte mai departe pe clicksanatate.ro