Vineri la Alba Iulia s-a deschis a patra ediţie a târgului Gustos de Alba,în prezența oficialitîților locale și județene dar și a albaiulienilor dornici de a vedea, gusta și cumpăra bunătăți. Evenimentul este o marcă a Consiliului Judeţean Alba. În perioada 31 mai-2 iunie 2013, târgul propune cumpărătorilor o gamă largă de produse alimentare ecologice, produse tradiţionale şi de casă. Standurile cu bunătăţi sunt amenajate în Piaţa Pascu (lângă noua catedrală ortodoxă).
Programul târgului este divers şi aduce în propune participanţilor momente interesante: amintim aici concursul pentru copii „Recunoaşte mierea” (organizată de Apidava SRL Blaj).
Şi în acest an organizatorii vor premia cele mai frumoase standuri din Târg; la fel se întâmplă cu cele mai bune platouri. Atmosfera va fi animată şi de majoretele de la Şcoala de Dans Chirilă (Alba Iulia).
Pentru cei mai pofticioşi nu trebuie să rateze întâlnirea de sâmbătă, ora 10.00, când pompierii voluntari din Rimetea vor face o demonstraţie culinară intitulată Torocko Gulyas (gulaşul de la Rimetea).
Nicoleta Dan din Alba Iulia propune o demonstraţie culinară cu multe lucruri dulci. Din Valea Sebeşului, de la Loman, vine gospodina Mărioara Cândea cu un moment special: Înturnatul de Cărări.
Balmoşul de la Pianu de Jos va fi prezentat într-o demonstraţie culinară prezentată de o specialistă în domeniul culinar, Elena Stănuş, iar Mărioara Cândea va face renumitele clătite cu caşcaval de Loman.
Aşadar un weekend gustos la Alba Iulia, pe care gurmanzii nu trebuie să-l rateze!
S-ar putea sa iti placa si: CULINARTA: Bunătăţi pentru toţi pofticioşii la Târgul Gustos de Alba Târgul Grădinarul și-a deschis porțile la Alba Iulia Târgul Gustos de Alba îşi deschide porţile Târgul Gustos de Alba îşi deschide porţile sâmbătă
Vineri la Alba Iulia s-a deschis a patra ediţie a târgului Gu