De 1 Iunie timișorenii redescoperă jocurile copilăriei de acum 10 – 20 de ani de la niște fete de liceu. Patru puștoaice au ajuns la concluzia că e total greșit că noile generații nu se mai joacă decât pe calculator sau pe smartphone, așa că propun alternative jocurilor de pe vremea părinților lor.
Ca să fie foarte vizibile, jocurile se vor juca cu voluntari, în Piața Unirii din Timișoara. Festivalul ”Mereu Copil” îmcepe la ora 14,00 cu jocurile și va continua cu o cinematecă de desene animate ”clasice” de la ora 19,00. Vor fi organizate ateliere de face-painting, board-games, dar și jocuri de grup marca ”din spatele blocurilor” , ateliere fotografice și ”Olimpiada copilăriei” cu probe surpriză și vor fi făcute baloane de săpun uriașe.
Estera Mihăilă, 17 ani, organizatorul evenimentului, și-a luat alături ajutoare de nădejde: o altă colegă de liceu, Claudia Irimia, și două prietene, Daniela Iordăchescu și Daiana Zăria. Au abordat totul sistematic. ”Mai întâi ne-am gândit ce jocuri jucam noi în pauze sau pe la bloc ori la bunici, când eram mai mici. Am identificat vreo 12. Noi le mai jucam până prin clasa a VI-a. În principal le vom propune participanților să le joace, însă dacă vin unii cu alte idei, de jocuri care nouă ne-au scăpat, cu atât mai bine”, spune Estera.
La Festivalul Mereu Copil sunt așteptați ”copiii de toate vârstele ” – spun organizatoarele cărora le este încă dor de clasicul ”Șotron”, de orele întregi petrecute afară cu toți copii din bloc, de ”Laboratorul lui Dexter” sau de orice alt desen animat de pe Cartoon Network. ”Vedem mereu copii cu cearcăne și cu gadgeturi în mâini, înțelegem că jocurile de azi promovează singularitatea, iar desenele animate sunt cam violente. De aici am pornit să ne întrebăm unde sunt adevăratele valori ale copilăriei – socializare, joc în echipă ”, explică Daniela.