Estimarea de creştere a economiei americane, cea mai mare la nivel mondial, pentru primul trimestru a fost redusă de la 2,5% la 2,4%, a anunţat Departamentul de Comerţ al SUA. Ajustarea ia în calcul faptul că investiţiile jucătorilor din afaceri şi ale guvernului au fost mai mici decât s-a calculat iniţial, iar cheltuielile populaţiei au fost mai mari, scrie MarketWatch. Cheltuielile populaţiei, motorul economiei americane, au crescut cu 3,4%, cel mai rapid ritm din ultimii doi ani, în loc de 3,2%. Exporturile au avansat cu 0,8%, şi nu cu 2,9% cât a fost estimat iniţial, iar importurile au urcat cu doar 1,9%, comparativ cu 5,4% cât prevedea prima estimare.
Guvernul elveţian le va permite băncilor să ocolească legislaţia privind secretul bancar pentru a dezvălui numele clienţilor, iar prin această decizie speră să încheie o dispută de durată cu SUA privind evaziunea fiscală, scrie The New York Times. Decizia Bernei este considerată un punct de cotitură în conflictul dintre cele două ţări. Ministrul elveţian de finanţe a explicat că acest pas le va permite băncilor elveţiene să accepte oferte din partea guvernului american de a furniza detalii legate de clienţi în schimbul promisiunii că nu vor urma repercusiuni legale. „Este important pentru noi să lăsăm trecutul să fie trecut”, a afirmat ministrul Eveline Widmer-Schlumpf.
Ungaria ar putea reduce în viitorul îndepărtat impozitul pe profit de la nivelul actual de 16% la 9%, dar acum ţara nu este destul de puternică pentru a face acest lucru, a declarat premierul ungar Viktor Orban (foto) la postul de radio InfoRadio. El a menţionat că nu vede motive pentru modificarea regimului fiscal în condiţiile în care impozitul redus pe venit încurajează populaţia să muncească. De aceea, guvernul va încerca să atragă mai multe venituri bugetare din consum. Referitor la recomandarea Comisiei Europene d