Directorul medical interimar al Serviciului de Ambulanţă Dolj, Iulia Stănculescu, a demisionat ieri, după ce i-a refuzat transportul acasă unei paciente bolnave de cancer din Constanţa, invocând legea. Medicul pacientei, prof. dr. Florinel Bădulescu, spune că este vorba de umanitate şi nu de lege, în timp ce reprezentanţii Ambulanţei Dolj declară că a fost vorba de o problemă de comunicare ce s-ar fi putut rezolva cu puţină răbdare.
O femeie bolnavă de cancer, de 41 de ani, din Constanţa, a sosit duminică la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă din Craiova, pentru a fi tratată de prof. dr. Florinel Bădulescu, şeful Clinicii de Oncologie. După ce s-a format o comisie specializată, medicii au constatat că nu mai pot face nimic şi au anunţat familia, care a decis ca aceasta să fie externată şi să fie dusă acasă.
Transport refuzat pentru nelegalitate
Scandalul a izbucnit atunci când transportul a fost refuzat de către directorul medical al Serviciului de Ambulanţă Dolj, Iulia Stănculescu, pe motiv că acesta nu este legal. „Pentru că are şi metastază de gradul şase şi nu-şi poate mişca un picior, am cerut o salvare, am întocmit documentele şi dimineaţa am trimis sora bolnavei, asistenta-şefă şi încă un cadru angajat în clinică - deci trei persoane - la Direcţia de salvare publică şi am rugat, cu documente oficiale, să-i aprobe salvare să se ducă acasă. Şi le-a refuzat, le-a zis că nu e legal, că nu se poate, nu ştiu. Atunci asistenta-şefă m-a sunat şi am rugat-o ca pe cererea mea să se treacă actul legal în baza căruia refuză, pentru că nu puteam accepta la ora aia că nu pot să trimit acasă mama unui copil de 14 ani. Nu a vrut să-l semneze, nu am avut timp (să rezolvăm - n.r.)... În Oncologie, să ştiţi că nu e timp“, a povestit, telefonic, pentru GdS, medicul Florinel Bădulescu. Acesta a contactat apoi un serviciu privat de ambulanţă,