Încă de la începutul primului său mandat, în primăvara anului 2004, Adrian Veștea a intrat în Primărie având foarte clar în minte că șansa Râșnovului este turismul.
Industrializarea forțată a orașului, făcută de regimul comunist, nu mai putea rezista, după ce din 1990 până atunci nu făcuse decât să agonizeze. Era nevoie de o alternativă, pentru a oferi comunității noi oportunități de dezvoltare.
„Apoi, Râșnovul este un oraș cu tradiție turistică, fapt certificat și prin aceea că în 1929 a primit statutul de stațiune climaterică. Opțiunea pentru turism a ținut cont și de cadrul natural superb, de obiectivele de interes pe care le avem și care trebuiau puse în valoare, dar a primat faptul că aceasta a fost dorința majorității oamenilor. Iar ideea noastră a fost și rămâne ca această dezvoltare să fie una sănătoasă, durabilă. Nu avem o urbanizare haotică și nu sacrificăm mediul natural, dimpotrivă, îl protejăm și îl punem în valoare. În 1929, reclamele chemau turiștii la Râșnov pentru «aer curat, liniște și mâncare bună» și noi păstrăm această identitate turistică”, a delcarat primarul Adrian Veștea pentru Ziarul Astra.
Cum emblema Râșnovului este Cetatea, primul punct din această strategie a fost redobândirea ei, după ce fosta administrație o cadorisise, în dauna comunității, unui pseudo-investitor care nu numai că nu a respectat contractul de concesiune, neplătind vreun ban Primăriei, dar și-a bătut realmente joc de un monument istoric național de clasă A.
„Unele distrugeri făcute de fostul chiriaș sunt, din păcate, ireparabile. S-au efectuat lucrări fără autorizație, s-a intrat cu buldozerul într-un sit arheologic în care se descoperiseră locuințe dacice…
Pe ruinele capelei evanghelice s-a ridicat – tot fără autorizație – un turn în care s-au montat rezervoare de apă din fibră de sticlă, în curtea interioară s-a construit o te